Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев, ГЕРБ и ДПС поздравиха мюсюлманите за Рамазан байрам

Президентът Румен Радев поздрави мюсюлманите в България по повод празника им.

В приветствието си той посочва: „В дните на Рамазан байрам, посветени на опрощението, щедростта и равносметката, пожелавам вашите домове да бъдат благословени с мир, здраве и щастие“.

„Вярвам, че смисълът на всеки празник е да ни сближава. Когато споделяме радостните дни и традициите си, укрепваме единството и силата си да преодоляваме заедно трудностите по общия път“, казва още държавният глава.

Румен Радев подчертава, че българският народ има многобройни основания да се гордее с традиционното разбирателство между религиозните общности, съобщиха от пресцентъра на държавния глава. 

СнимкаИ от ГЕРБ поздравиха българските мюсюлмани по повод свещения празник Рамазан байрам. Това стана с декларация от парламентарната трибуна, която прочете народният представител от партията Алтимир Адамов: 

„Пожелаваме на всички, които днес празнуват в края на месеца Рамазан - да са здрави и благочестиви, силни и добротворни! Нека уважаваме различията си и да зачитаме традициите си, независимо дали се молим за благоволение на Господ или на Аллах и търсим истината в Библията или в Корана“.

И ДПС поздрави мюсюлманите за празника им. 
"Нека живеем в мир и просперитет, независимо от религия, раса и етнос", призова лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44