Бивш министър: Не трябва да се съгласяваме безпрекословно с Брюксел

Снимка: Архив

Бившият министър Джевдет Чакъров признава, че по време на неговото и на Тройната коалиция /БСП,ДПС,НДСВ/ управление, е имало нарушения по обществените поръчки в някои общини, и че той е водил разговори с кметовете на тези общини, но се оправдава с факта, че тогава такива са били регламентите и не е имало категорично изискване за предварителен контрол по търговете.

След настояването на Еврокомисията и след като ОПОС бе одобрена от Брюксел и стартира, са започнали и изменения в законодателството с цел извършването на реформа във ВиК сектора. След като промените били направени, е взел решение като министър да не се сключват нови договори за водна инфраструктура и да се преработят някои от вече постъпилите проекти.

Позицията обаче на бившия министър е, че трябва първо да се отстоява националния интерес и да не се съгласяваме безпрекословно на всички изисквания от страна на ЕК. Всеки трябва да поеме отговорност за нарушенията, които са правени, но сега основната задача пред управляващите била да направят всичко възможно средствата да бъдат пуснати отново.

Още евроепйски новини

www.euranetplus-Inside.eu

По публикацията работи: Е.Антова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!