В Харманли очакват в Европа да чуят притесненията им за бежанците

Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом беше на двудневна визита в България. Малмстрьом посети и бежанския лагер в Харманли, за да провери при какви условия живеят бежанците там. Какво очакват от това посещение местните хора в Харманли, които само пред два дни протестираха за втори път срещу настаняването на бежанци в града им, готвят и трети протест. Очакват ли гласът има да бъде чут на европейско ниво, след като българските политици остнаха "глухи" за притесненията на хората от Харманли.

Петя Георгиева е говорител на Фейсбук групата "За Харманли", която е от най - активно протестиращите срещу бежанците. Посещението на Сесилия Малмстрьом е свързано с условията в самия бежански център и начина на живот на бежанците. Целта на посещението й е да се види дали партие, които са отпуснати от Европейския съюз са използавни по предназначение. Едва ли би се заинтересувала от мнението на местните хора за бежанците, каза Георгиева.



Хората от Харманли са обезпокоени от информацията на ДАБ, че ще се увеличава броят на бежанците настатени в града - до 5000. Не са съгласни с това, че временният палатков лагер е превърнат в постоянен бежански център с фургони. 

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!