Международната организация по труда: Мерките срещу кризата ще имат дългосрочен негативен ефект

Преди срещата на най-развитите държави от клуба Г-7 в Брюксел Международната организация по труда изрази опасения относно ефекта на икономическите мерки върху социалната защита. Според доклада „Световна социална защита” мерките за компенсиране въздействието на кризата ще имат дългосрочен негативен ефект върху икономиките на съюза, съобщава гръцкият вестник "Катимерини".
Организацията предупреждава, че заедно с продължаващата безработица, ниските заплати и високите данъци, тези мерки са допринесли за увеличаване на бедността и социалната експлоатация, засягайки вече 123 млн. души в ЕС.

САЩ, Канада и Германия са най-богатите страни в света, показва изследване, което се основава на БВП на страните, разделени на мъжете, жените и децата, живеещи в тях.
Четвъртото място е за Великобритания, където семействата живеят по-добре от тези в Япония, Франция и Италия
Докладът на службата за Национална статистика във Великобритания показва, че в момента Великобритания е една от най-добрите държави за живот в групата на седемте водещи индустриални държави.
 По-рано доклад на Конфедерацията на британската индустрия показа, че икономиката на Острова  се разраства с най-бързите си темпове от десетилетие.
Според МВФ Великобритания е една от най-стабилните икономики сред развитите страни. Миналата година възстановяването се случи благодарение на потребителските разходи и съживяването на пазара за жилища, но сега растежът се дължи на износа и бизнес инвестициите.
   
Кметът на Венеция Джорджо Орсони и няколко известни местни политици и бизнесмени са арестувани за корупция и финансови измами при реализирането на широко рекламирания многомилиарден проект MOSES, който трябва да защити града от постоянните наводнения, съобщават местни медии.
По информация от прокуратурата на Венеция, общо са арестувани 35 души. В скандалното дело  са замесени около сто политици и бизнесмени, които са били свързани с разпределянето и осъществяването на строителните проекти по реализирането на инфраструктурния мегапроект. Прокуратурата е поискала и арест за депутата Джанкарло Галана, който преди е бил управител на област Венето и министър в правителството на  Берлускони.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!