Подобряването на енергийната ефективност на дома - приоритет за европейците


Собствениците на жилища в Европа са по-разтревожени от сметките си за ток, отколкото от плащането на наем или ипотека, установи изследване, което обваща девет европейски държави. Изследвани са 17 хиляди семейства и е установено,че най-големият приоритет в дома е подобряването на енергийната ефективност. 31% от анкетираните заявили, че смятат да въведат мерки за намаляване на сметките си за енергия. През 2012 г. така отговорили само 4% от участниците в подобно изследване. Изглежда, че разходите за дома отново са на дневен ред, а най-големите мечти са свързани с  плувен басейн, камина  и  оранжерия.

Според доклад, изготвен по искане на кмета на Лондон Борис Джонсън е по-добре  Великобритания да излезе от ЕС, ако той се реформира по начин неизгоден за британците. Изследването проучва как икономиката на града може да се развие в следващите двадесет години. Разгледани са четири възможни сценария за развитие. Най-добрият вариант е страната да  остане в ЕС, ако той се реформира  в съответствие с желанията на Великобритания. Вторият план е  да напусне, но трябва да се търсят политики - буфери за  работни места.

Очаква се утре  британският вицепремиер Ник Клег да  признае, че гражданите на Острова са загубили доверие в начина, по който правителството в Лондон контролира имиграцията. Клег ще заяви, че хората имат право да се съмняват в партии, които твърдят, че поставят ограниченията върху имиграцията, а в същото време позволяват на чужденците да работят във Великобритания, съобщава вестник The Telegraph. По време на изявлението си Клег ще обещае да затвори пробойната, която е позволила на хора от новите страни от ЕС да заобикалят имиграционните правила, като се обявяват за самонаети .
Речта на вицепремиера е написана от съветниците му, които искат да покажат, че либералдемократите не са привързани към идеята за един закостенял ЕС. Очаква се Клег да подчертае факта, че десетки хиляди българи и румънци са влезли във Великобритания и да се регистрирали като самонаети, докато в същото време британски министри са се хвалили, че са ограничили броя на имигрантите от двете страни.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!