Млади иноватори с идеи за хранително-вкусовия сектор
публикувано на 13.08.14 в 11:00
-
''Евранет плюс'', 13.08.2014 година
Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
"Иницитивата цели да повиши резултатите от научните изследвания на младите иноватори за устойчив растеж на хранително-вкусовия сектор в Югоизточна Европа. Искаме да срещнем нуждите на бизнеса с идеите на младите иноватори"- обясни Мариела Петкова, експерт комуникация по проекта.
Проведени са фестивали "НО-БЛЕ идеи", където младите иноватори се срещат с учени и изложители от други държави.
"Всички държави, участващи в проекта са подали техните 5 или 6 селектирани идеи. Отговорните партньори - ТПП Враца, Института за биоресурси в Румъния и Селскостопанската академия в Унгария са направили селекция на 14 проекта. Сред тях са отличени седемте най-добри. От България са избрани две идеи- едната е за малки пречиствателни станции за отдалечени населени общини или ферми, другата идея е за ефективно отглеждане на жаби за жабешки бутчета." - допълни Мариела Петкова.
Сега се правят консултации с външни експерти, така че проектите да намерят инвеститори и да станат пилотни проекти и да намерят пазарна реализация.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!