Започва активният есенен сезон в работата на Европейския парламент - каузите на българските депутати.



След лятната отпуска, голямата задача  за  Европейския парламент е изборът на новите еврокомисари.  Изслушването на кандидатите е през този месец, а изборът им -  през  октомври.  Продължават  усилията  за  справяне с емиграцията,  за по-голяма енергийна сигурност, започва и дебатът  за бюджета.  Големият  тест за Европа -  отношението  към Русия  и преодоляване на различията между страните  членки – също предстои.

  Как виждат своята работа българските евродепутати?  Пред граждани и медии,  в Информационното бюро на ЕП в София, те представиха основните си  приоритети

За Светослав Малинов членството на България в Еврозоната, постигането на общ енергиен съюз, премахването на визите за българските граждани за САЩ и Канада, справянето с бежанската криза, са каузите  на  които се е посветил  във втория си мандат като евродепутат. Като своя лична задача той посочи още  взаимното признаване на дипломите за висше образование на територията на ЕС.

За Георги Пирински това е първи мандат в Европарламента. Като представител на политическото семейство на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, той се фокусира върху политиката заикономическо, социално  и  териториално сближаване .

За бившия еко-министър Искра Михайлова този мандат в Европейския парламент също е първи, но това не и попречи да  оглави комисията по регионална политика. Като приоритети в работата на АЛДЕ - групата на Алианса на либералите и демократите за  Европа,   Искра Михайлова очерта  политики за растеж и заетост, насърчаване на малкия и среден бизнес, отстояване на Пакта за стабилност, защита на основните граждански права. Сред личните си задачи тя посочва регионалната политика и утвърждаването на оперативните програми за периода 2014—2020 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!