Водещи компании в областта на туризма от цяла Европа се събират през юни в Пловдив

евранет

Пловдив през юни тази година ще бъде домакин на наѝ-голямото професионално Европейско събитие за туризъм INDEX, което включва големи туроператори и авиокомпании от Европа, търговски мениджъри, онлаѝн посредници и инвеститори в областа на туризма. 

Домакинството бе анонсирано официално на ежегодната среща на REETEX в Лондон, което се проведе пред близо 500 делегати от 47 държави. Община Пловдив и организаторите от GTI подписаха предварителен договор по време на официалната церемония. Пловдив бе представен от заместник-кмета Стефан Стоянов

"Привличането на толкова престижно събитие в Пловдив ни дава възможност да разработим допълнително основните ни европейски пазари и да привлечем нови авиокомпании, които да летят до Пловдив", коментира Стоянов.

Стефан Стоянов подчерта, че Пловдив има амбицията до 2019 г. да увеличи значително туристите да два милиона годишно и домакинството на форуми като INDEX e важна стъпка в тази посока.

Чрез INDEX Пловдив цели да привлече и по-различна целева група туристи от ЕС, а именно търсещите културния туризъм

Чрез INDEX градът подкрепя и политиката на правителството летище Пловдив да се развие като 4-то международно летище в страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!