Мартин Шулц напомни на Ципрас за единната позиция на ЕС към Русия

Снимка: europarl.europa.eu


Председателят на Европейския парламент Матин Шулц предупреди гръцкия премиер Алексис Ципрас да не провокира разединение в ЕС. Заявлението на Шулц е по повод предстоящата визита на Ципрас в Москва на 8 април. Според Мартин Шулц, гръцкият премиер е започнал да възстановява климата на доверие, след като е изпратил списък с реформи и след неотдавнашната му визита в Берлин. Неприемливо е обаче, ако Ципрас в замяна на помощ от Москва изложи на риск единната позиция на ЕС спрямо Русия, подчерта председателят на Европарламента.

 Безработицата в Испания през март е отбелязала най-голямото си намаление 13 години насам, показват публикувани днес статистически данни. Броят на испанците без работа е намалял с 60 214 души, но безработицата все още е на високо равнище с 4,45 милиона души без препитание. След дълги години на рецесия и стагнация, Испания се върна към растеж, като през 2014 г. Брутният вътрешен продукт нарасна с 1,4%.

 Тромавият трудов пазар и прекомерното харчене на държавни средства са основните проблеми, които възпрепятстват икономическото развитие на Франция, сочи последният годишен доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за страната. Въпреки че условията на живот във Франция са добри, по отношение на икономическите реформи тя трябва да измине дълъг път, пише в доклада. Според организацията, икономиката на Франция ще отбележи ръст от 1.1% тази година и 1.6% през 2016 г. Слабият икономически напредък ще попречи и на развитието на трудовия пазар, като безработицата ще намалее незначително.Според заключенията, слабото представяне на Франция се дължи на ниски данъчни постъпления, съчетани със слаб икономически растеж и ниска инфлация.
Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!