EK стартира фотоконкурс „Европа в моя регион“

| обновено на 26.06.15 в 16:59
Снимка: mediane-box.eu

Европейската комисия организира конкурс за снимки на тема "Европа в моя регион". В него могат да се включат всички граждани на Европейския съюз и не само, участниците могат да бъдат граждани на държавите кандидат-членки за Европейския съюз. Условието е да са навършили 18 години и да изпратят снимки на тема европейски проекти. 


Целта е да се популяризира добрата работа на Европейската комисия и Европейския съюз във всички региони на страните членки. За участие в конкурса трябва да бъде направена снимка  на проект получил финансиране от ЕС. Някъде в кадъра трябва да се вижда табелка или билборд с информация за финансирането и знамето на ЕС. 


Общо 3 снимки ще бъдат отличени и наградени, а победителите ще получат пътуване за двама до Брюксел по време на Европейската седмица на регионите и градовете в началото на октомври. Фотоконкурсът започна на 22 юни. Снимките трябва да са с добро качество и да  отговарят на необходимите условия за участие в конкурса. Крайният срок за изпращане на снимките в страницата на Европейската комисия във фейсбук е 28 август 2015г.

Повече за самия конкурс разказва Петър Петров, говорител на представителството на Европейската комисия в България .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!