Исландия е най-спокойната страна в света, Дания и Австрия се нареждат на второ и трето място


Според Института за икономика и мир слабонаселеният остров Исландия запазва мястото си на най-спокойната страна в света. Институтът с нестопанска цел публикува тази седмица годишния си Индекс за мира в света. В него 162 нации са класирани въз основа на фактори като ниво на насилие, участие в конфликти и степен на милитаризация. 6 от 10-те най-спокойни страни са европейски, като Дания и Австрия се нареждат на второ и трето място. Европа поддържа позицията си на най-мирен регион в света. Това обаче се дължи на факта, че Украйна е разпределена в различен район - Русия и Евразия. 

Гражданите на Европейския съюз имат пълна свобода на избор, когато трябва да решат къде да живеят и да работят в Европа. Все още обаче съществуват някои бариери, особено що се отнася до езика, законодателството и подзаконовите разпоредби. Когато се местят в нова страна, хората са изправени пред много предизвикателства, с въпроси като "Как да се регистрирам, Как да наема апартамент или Как да си открия банкова сметка". Нова компания от германския град Кьолн е разработила мобилно решение, наречено JinGer, съкратено от Jobs in Germany - мобилно приложение-ръководство за европейците, които се интересуват от работа, обучение и установяване в Германия: 
JinGer е интересна не само за хора, които искат да работят в Германия, но също така за чуждестранни студенти, които идват в страната за един семестър или година. Лично аз имам опит с това в моя университет, защото имаме много студенти от чужбина, и смятам, че за тях е страхотно да получат ориентация в Германия и сами да се интегрират, каза маркетинговият мениджър на JinGer Сонали Корей.
Приложението е на разположение на немски, испански, румънски и английски. То предлага преглед на съответните закони, съвети за регистрация, а също може да служи като речник. В дългосрочен план, създателите му се надяват да могат да го предложат за всяка страна, членка на блока, със стандартизирана информация, която да улесни живота и работата в чужбина за всеки гражданин на Европейския съюз.
Още европейски новини:
www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!