Европа е във всеки град със селфи конкурса „Моят град и Европейският съюз“ - инициатива на евродепутата Ева Паунова, която подкрепя въвеждането на предмет за ЕС в училищата

 

Много хора от България активно се включиха в инициирания от евродепутата Ева Паунова селфи конкурс „ Моят град и Европейският съюз“. 

Победителите  бяха обявени в Деня на Европа – 9 май. Най-много харесвания е  получила снимката на Димитър Янев от Асеновград. Той заема първото място и заедно с другите победители в конкурса ще посети Брюксел. 

„ Идеята на конкурса е да покажем, че Европа може да бъде точно толкова в Брюксел и Париж, колкото в София,  във Велико Търново, Хасково, Харманли“,  обясни евродепутатът Ева Паунова и допълни, че това е и посланието на селфи конкурса, с което да накара участниците да покажат, че Европейският съюз не е абстрактно понятие, а част от ежедневието във всеки град, част от заобикалящата ни среда.

Българският евродепутат Ева Паунова е и един от инициаторите на Образование България 2030. Образователната коалиция е първото мултисекторно обединение за добро образование в нашата страна и с дългосрочна визия за качествено образование до 2030 година.

Ева Паунова се обяви и в подкрепа на  въвеждането на предмет за Европейския съюз в училищата. По думите и познанията и принадлежността към ЕС трябва да бъдат изградени от най-ранна детска възраст, затова е важно училищата във всички страни членки да насърчават европейските принципи в образованието.

 „Няма как да се чувстваме европейци, ако не знаем как работи ЕС, какво може той да направи за нас и какво можем ние да направим за него“, твърди Ева Паунова. Според българския евродепутат въвеждането на предмет за ЕС в училище ще даде познания на младите хора за идеите, ценностите и механизмите на европейския проект, за това как ЕС е от значение за живота на всеки един от нас.

Евранет плюс на Радио Благоевград можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!