ЕК планира промени в социалната политика


След като вниманието на Европейската комисия вече не е обсебено изцяло от Brexit, политиците се насочват към промени в социалната политика на Европейския съюз, пише "Politico". ЕК планира мерки, в които на преден план излизат минималната работна заплата в ЕС и законодателството за равенството между половете, допълва изданието. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер ще настоява и за увеличаването на социалните права, които да отговарят на променените реалности на трудовия пазар. Анализатори коментират пред "Politico", че всъщност Великобритания е един от големите опозиционери на идеята за нови социални права или трудово законодателство в ЕС. Сега обаче тези планове могат и да бъдат прокарани.
  Изданието обаче предупреждава, че има опасност ЕК да навлезе прекалено навътре в чувствителните теми за заплатите, пенсиите и помощите за безработица.

  По този повод британският "Daily Express" гръмко обявява, че идеята за нови социални права е всъщност "таен план на ЕК" да диктува на отделните правителства как да управляват своите страни.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!