Guardian: Вентотене ще начертае пътната карта за отговора на ЕС на гласуването за Брекзит


Срещата във Вентотене ще начертае пътната карта за отговора на ЕС на гласуването на британците за излизане от ЕС. Под това заглавие в. "Гардиън" съобщава за днешната тристранна среща на лидерите на Германия, Франция и Италия. Според изданието тя ще положи основите за срещата на върха на ЕС в Братислава.
  Британският в. "Мирър" пише, че Великобритания ще остане без здравеопазване, ако работниците от ЕС напуснат страната. Според изданието, ако на всички 50 хил. здравни работници от Европейския съюз не бъдат даден британски паспорти, националната здравна служба на Великобритания ще рухне. Един на всеки 10 лекари на Острова е от страна-членка на Общността, обяснява изданието.
 
  "Време е ЕС да спре преговорите за присъединяване с Турция". Под това заглавие "Дойче веле" публикува коментар на Кристоф Хаселбах, който смята, че европейците трябва да бъдат реалисти и да спрат този, по думите му, "срамен маскарад". Турция иска да стане член на ЕС след само няколко години, но пропастта между двете страни става все по-голяма. "Дойче веле" припомня казаното от турския посланик в ЕС Селим Йенел, че Анкара иска да част от ЕС до 2023г. и коментира: "щеше да е смешно ако не беше толкова сериозно".

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!