Започна 10-то издание на младежкия конкурс "Карл Велики"

Преди броени дни стартира процедурата за участие в конкурса за младежката награда „Карл Велики“. Той се организира от Европейския парламент и едноименната фондация със седалище в Аахен, като това е 10-тото му поредно издание. 

Младежката награда „Карл Велики“ се присъжда ежегодно на реализирани от млади хора проекти, които представят модели на разбирателство и сътрудничество между европейците, обясни ръководителят на бюрото на Европейския парламент у нас Теодор Стойчев.

Крайният срок, в който проектите трябва да бъдат представени са 30-ти януари 2017 година. Оценката им преминава през два етапа, първият от които национален, а след това общоевропейско жури определя трите най- добри проекта, които освен признание, получават и парични награди съответно от 7 500 евро, 5 000 евро и 2500 евро. До този момент български проект не е намирал място сред лауреатите, каза Стойчев и призова към активност.

Представители на избраните на национално ниво проекти ще бъдат поканени на посещение в Аахен през май 2017 г., когато е и церемонията по награждаването на общоевропейските победители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!