Гласът на младите в развитието на европейска България

Конференцията за бъдещето на Европа, състояла се през месеците септември, октомври и ноември, е мястото където всички европейски граждани могат да споделят как те виждат бъдещето на Европа. #БъдещетоЕТвое, кампания на Европейския Парламент, дава поле за изява на български младежи по темите като: образование, развитие, икономика и т.н.

Дария Ковачева е поканена да участва в Конференцията за бъдещето на Европа с коментар по темата за образованието. Според нея дигитализацията е помогнала за обучението на учениците по време на пандемията, но истинското развитие на българското образование е в изпитаните методи, които се прилагат от години.

За младежите, които желаят да се поучат от други бързо развиващи се европейски страни,  Европарламентът предлага различни младежки програми и стажове. Такива са програмата Еразъм+ и гражданските диалози, каза евродепутатът Асим Адемов. Според него ключов момент в развитието на европейска България е мотивацията и участието на младите българи в европейските програми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!