Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха частично бедствено положение в община Ардино

Частично бедствено положение обяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан заради проливните дъждове и ураганния вятър в периода от 9 до 12 декември. То е в сила от 17:00 часа на 12 декември до овладяване на бедственото положение. Частичното бедствено положение важи за част от територията на общината, а именно в населените места Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука. Край село Дядовци при Дяволският мост на река Арда  са нанесени значителни разрушителни щети от повишеното ниво на река „Арда“ на прилежащата туристическа инфраструктура. Обекта не е в състояние да функционира и е опасен за посетители. Вследствие на обилните валежи и ураганния вятъре отнесен железобетонен въжен мост на р. Арда при с.Китница. Прекъснати са пътните връзки със селата Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука.

На много места в общината има активирали се свлачища и паднали скални късове на пътното платно. Няма жертви.

В Заповедта на кмета инж. Изет Шабан се забранява движението и пребиваването на МПС на определени критични участъци.

Снимки: Недим Исмаилов и Фахретин Бекир


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

България е с най-голям брой жилища на 1000 души сред страните в Европа

Според последния Глобален индекс на собствеността на международната консултантска компания "Делойт" на всеки 1000 български граждани се падат по 668 жилища, като България е с най-голям брой жилища на 1000 души от населението сред страните в Европа.  Това дава възможност за голяма печалба от недвижими имоти в страната ни, отбелязват експерти...

публикувано на 29.09.24 в 18:14

На 29 септември се отбелязва Световния ден на сърцето

На 29 септември отбелязваме Деня на сърцето. Инициативата е глобална и е създадена от Световната федерация по сърце (World Heart Federation) с цел да повиши осведомеността относно сърдечно-съдовите заболявания и значението на грижата за сърцето. Сърдечно-съдовите заболявания, като инфаркт и инсулт, са една от водещите причини за смърт в света, като..

публикувано на 29.09.24 в 15:28

С малко, но спада безработицата в Кърджали за август

С 59 души е намалял броя на безработните в област Кърджали през август, в сравнение с предходния месец. В края на месец август броят на регистрираните безработни в бюрата по труда от област Кърджали е почти 4 600 души. Равнището на безработица през месец август в област Кърджали е почти 10% при малко над 5% за страната.  През месец август в област..

публикувано на 29.09.24 в 12:56

Изтича срокът за подаване на коригираща декларация

Крайният срок за подаване на коригиращи данъчни декларации изтича в понеделник, 30 септември.  Законът позволява при откриване на неточност в подадената вече данъчна декларация за доходите от предходната година, до 30 септември еднократно да се подаде коригираща декларация.  Тази възможност е валидна както за физическите лица, които трябваше да..

публикувано на 29.09.24 в 12:48

Петима получиха шанс за живот след две донорски ситуации в Пловдив

Две донорски ситуации за 24 часа в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив дадоха шанс за живот на петима.  Първата донорска ситуация даде шанс за живот на четирима души. След установена мозъчна смърт при 56-годишен мъж близките му се  съгласяват да дарят органите му.  Ситуацията е реализирана в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив, от екипа на болницата с координатор..

публикувано на 29.09.24 в 12:44

Среща в МС обмисля извеждането на българите от Ливан

Премиерът Димитър Главчев свика среща за извеждането на българите в Ливан, съобщиха от Министерския съвет. Още вчера стана ясно, че има българи, които са потърсили помощ заради ескалацията на напрежението след убийството на лидера на радикалната шиитска групировка "Хизбула" Хасан Насрала. Свиканата от Главчев среща е в Министерския съвет и е с..

публикувано на 29.09.24 в 12:33

Около 150 природолюбители се включиха в поход до Средна Арда

Около 150 ученици, туристи и природолюбители се включиха масов поход до Средна Арда, посветен на международния ден на туризма и организиран от Туристическия информационен център и Община Кърджали, съобщиха от туристическия център. В събитието участваха деца от общинските училища СУ "Петко Рачов Славейков", СУ "Йордан Йовков", Езикова гимназия..

публикувано на 29.09.24 в 12:09