Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рашидов иска специални грижи за училищата по изкуства

Училищата по изкуствата се нуждаят от по-специални грижи, защото в тях се обучават талантите на България, заяви в Пловдив министърът на културата Вежди Рашидов, който поздрави за първия учебен ден възпитаниците на музикалното училище и художествената гимназия.

Пловдивската национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" вече се помещава в нова сграда, изцяло обновено е и Националното музикално училище "Добрин Петков", ремонтирано със средства по оперативната програма "Регионално развитие".

Имаме 25 училища. За съжаление, досега те са изоставени, като че ли никой не се интересува от култура, но от две години насам вече трета гимназия се реновира и се създават условия и материалната база на децата да се подобри. Да, ако образованието е приоритет, то културата, училищата са по-особените. Това са по-талантливите, по-различните, това са така наречените даровити деца, от Бога дарени. Така че това е много важно, като нямаме бюджет, ще работим по европроекти и ще продължим и с другите училища, защото много от тях са в доста тежко състояние, заяви министърът.

По публикацията работи: Кремена Данева – кор. на БНР в Пловдив

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна