Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"България без цензура" и ВМРО искат връщане на казармата

Снимка: БГНЕС

"България без цензура" и ВМРО искат възраждане на идеята за референдум, на който гражданите да гласуват дали Турция да бъде член на ЕС. Това е стара инициатива на ВМРО и партията събра над 300 хиляди подписа по въпроса през 2010-а година. Тя ги внесе и в парламента, но до решение за допитване тогава не се стигна. Сега формациите обявиха, че няма да събират нови, тъй като проверка на ГРАО е установила, че 200 хиляди от тях са валидни.

Турция се меси във вътрешните работи на България. Ако си спомняте, точно преди 3 години на съвместна пресконференция в София, в Министерския съвет на Република България, Ердоган обяви кой е главният мюфтия на България. Не е Недим Генджев, който след съдебно решение беше възстановен на поста, а този, който е удобен на Турция. Като говорим за референдум и за вмешателство
на Турция, ние не говорим против българските мюсюлмани, каза Красимир Каракачанов от ВМРО.

"България без цензура" и ВМРО предлагат още връщане на задължителната казарма като трудова и образователна повинност. Според формациите мъжете с висше образование ще служат по-малко, а тези с по-ниско – ще се дообразоват и ще придобиват трудови навици в армията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени