Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Димитров - Херо: Няма да ставам треньор на "Лудогорец"

Димитър Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няма да ставам треньор на "Лудогорец", имам си договор с "Иртиш" и си го изпълнявам. В неделя се прибирам в Казахстан и започваме подготовка за следващите мачове от първенството, заяви пред БТА Димитър Димитров-Херо, сочен днес като евентуален нов наставник на шампионите.

"Лудогорец" отпадна в 3-ия кръг на квалификациите в Шампионската лига, след като спечели с 3:1 втория мач, но падна с 0:2 в първия и заради правилото за голове на чужд терен отпадна.

Според мен "Лудогорец" като отбор добре играха вчера. Но след 3:1 се наруши баланса им в играта, когато беше вкаран още един нападател. Бройката на нападателите не винаги означава, че играеш нападателно и ще имаш задължително положителен резултат от тази промяна. Ако беше така, щяхме да излизаме с 10 нападатели и победата щеше да ни бъде гарантирана.

Но разбирам намеренията на треньора на "Лудогорец" и напълно ги приемам. Трябва да се търси риск в такъв момент, защото голът ти е нужен. Аз пък си имам договор в Казахстан до края на годината, така че няма как да стана треньор на "Лудогорец". Освен това, пред отбора стоят квалификациите за Лига Европа. Какво правим, ако влязат в Лига Европа и направят фурор там?


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна