Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Релакс и планински разходки за туристите в планините Кармел и Галил

Снимката е илюстративна
Снимка: FB/ Victoria Spa / original page /

В Израел ще работят за въвеждане на т.нар. „германска система“ и за израелски туристи и ще се наблегне на центровете за уелнес.

От израелското министерство на туризма посочват два центъра в северната част на Израел като добри примери. Единият, най-големият в страната, е в планината Кармел (там, където Свети Илия успява да обори жреците на езическия бог Ваал), а втория е бутиков и е в планината Галил.

Микробусите на хотел „Кармел“ посрещат рано сутринта гостите. Още преди да са се настанили в хотела, под формата ,че ги запозната с района на летовището, го подлагат на тест за издържливост, и физическа подготовка. Разделят ги три големи групи, плюс една - за семейства с малки деца. Съставят се индивидуални програми. В тях влизат както СПА и фитнес процедури, така и възможност да избор на подвижни игри, тичане, походи.

Има туристи, които идват специално за организирания от уелнес центъра маратон из планината Кармел, за състезанията по планинско колоездене и др. За тези от гостите ,които виждат в „чистия спорт“ самоцел, се правят походи за събиране на гъби или горски плодове или дори ги включват в доброволчески групи в помощ на археолозите.

Уелнес центъра „Амирей а Галил“( вършините на Галил)е със съвършено друга концепция. Този център е за двойки, търсещи спокойствие и релакс от напрежението в големите градове.

"Хотелът е обновен през 2003 г. Запазихме много старо маслиново дърво, което сега растe в средата на фоайето. Свидетел е на историята на това място, което е в планината, но само на 25 минути път с кола от Галилейското езеро. Осигурили сме на гостите почивка и релаксация на тялото и душата, място където да изгубиш представа за времето и да забравиш напрежението от всекидневието.

Не организираме колективни мероприятия. Смятаме, че дошлите при нас искат да се откъснат от условностите. Често те посещават околните природни резервати, езера и водопади, исторически места, малките винарни", каза за "Закуска на тревата"  директорката на хотела Дана Розенблум.


Още по темата в звуковия файл.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени