Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов пред БНР: След тестовете в Бахрейн и състезанието в Абу Даби съм още по-подготвен

Никола Цолов
Снимка: Nikola Tsolov Racing


„Беше страхотно да направим тестовете в Бахрейн преди първото състезание от сезона. Това ми помогна още повече да свикна с колата, тъй като на пистата нямаме много време. Много ми хареса и нямам търпение да започнем.  В сравнение с моят съотборник, който беше много бърз и винаги беше в топ 3, имам да работя навсякъде по-малко. Трябва да науча да управлявам автомобила, но това ще стане с повече време в колата. Трябва да свикна с нея и тогава ще ми е много по-лесно. Пистата е много хубава. Много е технична. Има части, на които трябва да си много фокусиран, за да можеш да ги минеш перфектно, особено когато имаш много обиколки“, това сподели специално за БНР Никола Цолов, който направи за първи път тестове с автомобил от Формула 3 на пистата в Бахрейн.

Никола Цолов

„Много неочаквано беше участието ми в регионалното състезание – Формула Близък изток. Решихме да го направим в последния момент. Важно за мен беше да науча пистата, защото в бъдеще ще трябва да я знам. Беше важно да участвам в състезание, чисто като процедура,  да науча нещата – червени и жълти флагове, светофари и т.н, всичко да се упражни преди първото състезание. Сега съм още по-подготвен“, допълни Цолов.

Никола Цолов

„Връщайки се в Испания от академията на Алпин организираха за всички пилоти подготвителен лагер. Той се състоя в Тенерифе. Беше прекрасно. Бяхме отседнали във вила и тренирахме всеки ден. В понеделник заминаваме с отбора за Франция и след това пътуваме за Бахрейн. Влизаме в състезателната седмица. Адреналинът постепенно се покачва. В четвъртък и петък ще се се усеща  още по-осезаемо, особено в петък, когато са тренировките и квалификацията “, разказа още младата ни надежда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!