Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Научен форум "Левски в съвременния дигитален свят" в Пловдив

| обновено на 02.03.23 в 09:04

Национална научна конференция "Левски в съвременния дигитален свят" се провежда днес в Пловдив по инициатива на община "Родопи", в партньорство със Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и под патронажа на президента Румен Радев. 

Форумът прави нов прочит на делото и личността на Левски в светлината на сигурността, образованието и културно-историческото наследство и се провежда във  Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив по повод 150-тата годишнина от гибелта на Апостола. 

Конференцията събира представители на учебни заведения от цялата страна, носещи името на Васил Левски и поставя акцент върху необходимостта от дигитализация на културно-историческото наследство свързано с неговата личност. Ще бъде представен шрифта по почерка на Левски. Целта е да се насочи фокусът на образователните институции и младите хора към националната сигурност и държавното управление в контекста на делото на Апостола.

Сред лекторите са университетския преподавател, политолог и историк  проф. Трендафил Митев, гл. ас. д-р Милена Катошева от Института за етнология и фолклористика към БАН и създателят на дигиталния шрифт по почерка на Левски - Стефан Пеев. В програмата е предвиден и дискусионен форум. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна