Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов стартира в петък сезона си във Формула 3

Никола Цолов ще кара с каска в цветовете на българското знаме.
Снимка: Личен архив

Никола Цолов ще стане първият български пилот, който се състезава във Формула 3, утре по време на свободната тренировка на пистата "Сахир" в Бахрейн.

Формула 3 ще подгрява този сезон световния шампионат във Формула 1 на десет от пистите, където върви битката за световната титла и първите две състезания са в събота и неделя.

Никола Цолов (ART Grand Prix) стигна до Формула 3 след титлата в испанската Формула 4 през изминалия сезон и записа впечатляващо представяне на предсезонните тестове, които също бяха в Бахрейн.

"Уверен съм, че успяхме да се подготвим добре с тима за началото на сезона. При симулациите на състезателно темпо сме в Топ 10 в класирането, което е окуражаващо. По време на тестовете работехме повече върху къси серии обиколки с нови гуми, за да се подготвя по-добре за квалификациите, които ме очакват. Мисля, че постигнахме прогрес в тази насока. "Сахир" е писта, която износва сериозно гумите, така че битката през уикенда ще бъде много интересна", заяви преди началото на сезона Никола Цолов.

Програмата на българина стартира утре в 9.55 часа българско време с единствената свободна тренировка за уикенда, а в 15.00 часа започва квалификацията. В събота в 11.15 часа стартира спринтовото състезание, в неделя основната надпревара е от 10.50 часа българско време.

До къде може да стигне младият ни пилот, можете да чуете в звуковия файл мнението на автомобилния журналист Атанас Марков:





По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!