Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Длъжностите на Морфов и Кръстева са били закрити, за да се запази Народният театър

Директорът на Народния театър Васил Василев на пресконференция в София, 2 март 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Длъжностите на Александър Морфов и Велислава Кръстева са били закрити, за да се запази Народният театър. Това каза директорът на институцията Васил Василев. Той уточни, че спектаклите на Морфов не са свалени от афиша на театъра.

На пресконференция в Народния театър Василев каза, че за първите два месеца на годината приходите на Народния театър са един милион и 250 хиляди лева.

Той каза, че се е борил четири месеца, за да запази институцията и достойнството на екипа. От думите му стана ясно, че Александър Морфов е сключил два договора за получаване на авторски права върху неговите спектакли – "Хъшове" и "Животът е прекрасен", и те ще останат в афиша на театъра.

Ако някой иска да свали представленията, това не съм аз, каза Василев и уточни, че длъжността на Морфов е била създадена с цел да обедини театъра.

Личността в националния театър няма значение, националният театър значи нещо, каза още Василев.

Ние сме в Европа, имаме друг поглед и мироглед, има един друг свят, в който се работи по друг начин и ние уважаваме твореца, каза още Васил Василев.

Пред bTV министърът на културата Найден Тодоров заяви, че не вижда нарушение на закона в дисциплинарното уволнение на Александър Морфов.

По публикацията работи: Николай Петров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени