Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт на Биг бенда на Националната музикална академия предстои в Бургас

| обновено на 16.03.23 в 10:25

Именити преподаватели, музиканти и студенти от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ ще представят дейността на висшето учебно заведение в Бургас днес със специален концерт на Биг бенда на Музикалната академия с художествен ръководител Михаил Йосифов от 18.30 часа в Културен дом „НХК“. Музикант, композитор и преподавател, той посочва:

"Инициативата е на нашия ректор професор Сава Димитров. Искаме да покажем пред хора, които се занимават с музика в Бургас и пред широката общественост, че имаме тази катедра, в която обучаваме младите хора да свирят джаз, поп, рок-всякакви стилове, които са в страни от класическата музика и според мен са преподавани на едно доста високо ниво. В концерта ще участват  наши възпитаници, които са певци и музиканти. Действително много напреднали, които със сигурност в бъдеще ще имаме всякакви поводи да чуваме техните имена в България и надявам се, извън България. В по-широк стилов диапазон сме направили една програма."  

На събитието са поканени младите бургаски таланти от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“, жителите и гостите на града, които ще се срещнат с именити преподаватели и музиканти, сред които големия наш китарист проф. д-р Цветан Недялков, известния басист проф. д-р Иван Стоянов и тромпетистът с многобройни почитатели у нас и в чужбина Михаил Йосифов.

Преди големия концерт в Културния дом на НХК, от 14.00 до 16.00 часа завеждащият катедра „Поп и джаз изкуство“ към Вокалния факултет на Академията проф. д-р Цветан Недялков и колегите му ще представят специалностите в музикалната Алма матер и възможностите, които се откриват пред младите музиканти. Презентациите ще прераснат в открити уроци и майсторски класове, където талантливите тромпетисти, китаристи и басисти ще почерпят от опита и сръчностите на утвърдените виртуози.

Повече чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Десислава Златева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна