Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Членството в ENGAGE.EU дава допълнителни предимства и възможности за студентите в УНСС

Снимка: УНСС

Освен традиционния единен приемен изпит, който е в електронен формат – по български език и литература (БЕЛ) и по математика, тази година кандидатстудентите в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) имат възможност да се явят на предварителен изпит под формата на матура по БЕЛ. Вече са обявени 3 дати през април, съобщи пред Радио София проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова, зам.-ректор по учебната дейност във висшето училище. 

„Държим да имаме по-мотивирани, знаещи студенти, затова сме увеличили възможностите за прием в УНСС. Към нас работи Асоциация на икономическите училища. Те подготвят в електронен формат интересни състезания по икономика, счетоводство, по управление. Кандидатите могат да бъдат приети в университета и като победители в тези състезания.“

Когато се държат няколко от възможните изпити, кандидатстудентите могат да изберат оценките, които им дават по-добро класиране при балообразуването.

Чуйте целия разговор с проф. Матилда Александрова-Бошнакова.

  • УНСС е най-голямото и най-старото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа, със 103-годишна история. Той е част от така нар. бръшлянова лига за икономически учебни заведения в Европа (ENGAGE.EU), като това дава на студентите различни предимства и възможности за обучение и реализация.
Вижте още:
По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна