Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да има Hills of Rock тази година

| обновено на 15.03.23 в 17:02

„Хилс ъф рок“ в Пловдив се отлага за догодина, вместо да има компромисно издание през тази година. За това съобщиха на съвместна пресконференция организаторите – промоутърската компания „Фест тийм“, отдел Култура на общината и Фондация „Пловдив 2019“.

По-ниският бюджет, отказът на групи да пътуват за концерти и ограничената публика от 30 000 души на Гребната база са сред основните причини тази година да няма фестивал – заяви Стефан Еленков от фирмата промоутър. Еленков уточни, че тъй като не могат да предложат сериозни имена и големи групи, от фирмата считат да не изневярават на концепцията си и да не разочароват феновете с компромисно издание тази година.

Припомняме, че промоутърите поискаха бюджет от 500 000 лева за организацията на фестивала, а им бяха отпуснати 170 000 лева.

Онези 3800 фенове, които вече са си закупили билети, имат две възможности – да запазят билета си, който ще важи за следващото издание на феста догодина, без да доплащат, или да върнат билета и да получат парите си обратно до 31 декември, тази година.

Новите билети ще бъдат на по-високи цени и ще бъдат пуснати за продажба, едва когато стане ясен първият хедлайнър – това ще стане между май и септември, тази година – уточни Еленков. Той уточни, че засега няма група, която да е потвърдила участие, и посъветва феновете първо да узнаят кой е следващият участник и едва тогава да решат дали да върнат билета си.

Отпуснатите 170 хил. лева за „Хилс ъф Рок“ в Пловдив с анекс към договора ще бъдат прехвърлени за догодина, обяви изпълнителният директор на Фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев.

Няма други фестивали в Пловдив, които да са заявили, че няма да имат издания през тази година – каза заместник-кметът по култура Пламен Панов.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия