Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Айлин Фейзуллова за призванието да си млад лекар

2
Д-р Айлин Фейзуллова
Снимка: Личен архив

"След дълги години труд, това са 8 години, аз доказах, че мечтите се сбъдват - това за мен е отличието "Златен Хипократ", каза за "Понеделник вечер" носителката на наградата „Златен Хипократ“, дипломирала се с пълно отличие във випуск 2022-ра на Медицинския университет в София.

Д-р Айлин Фейзуллова е специализант по Ендокринология и казва, че винаги е искала да помага на хората. Ето защо поема и по пътя на медицината.

Наградата е символ за подкрепата, която съм получила от хората около мен. Вече съм и специализант, в края на деня си тръгвам изключително удовлетворена, така че съм сигурна, че съм поела по правилния път.

Лекарската професия ще донесе най-много стойност в моя живот, поне засега, убедена съм", сподели още пред БНР младата лекарка.

По думите й, денят и преминава неусетно и забързано, в полза на хората, които трябва да бъдат излекувани, диагностицирани, проследени.

Д-р Айлин Фейзуллова е потомствен лекар, така че от семейството си тя има пример и насока, за това как трябва да бъдеш отдаден на хората, на медицината, но най-вече отдадени на великото тайнство на живота и на здравето на човека.


Още по темата в звуковия файл.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна