Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неизвестен вандалства над варненски храм (обновена)

Неизвестен мъж хвърля коктейл "Молотов" в двора на храм "Св. Прокопий Варненски". Снимката е стопкадър от видео на близък търговски обект до храма.

Снощи, след 2 часа неизвестен мъж, заснет от камерите на съседен обект, е хвърлил през оградата на храма "Св. Прокопий Варненски" коктейл "Молотов", научи Радио Варна.

Няма щети, от полицията разследват инцидента, проверяват се всички записи на камери. 

Свидетели на инцидента, които живеят в района, са заснели възпламеняването на бутилката със запалителна течност.

По този повод Варненският и Великопреславски митрополит Йоан направи изявление, като заяви, че в дните на Великия пост извършителят на деянието може и трябва да направи нещо добро.

"Определен човек е подготвил запалителна смес и я хвърля срещу храма "Свети Прокопий Варненски". Единственото положително е, че тази смес е попаднала не където трябва, според виждането на извършителя, и няма реални тежки последствия от това. Хвърлена е през оградата, камерите са заснели човека.

Съответните наши полицейски органи са уведомени, каквото е нужно е направено. Поводът за размисъл е, че когато човек с делата си потъмни Божия образ в себе си, всичко може да се случи.

Подобно действие свидетелства за една поговорка, че простотията е по-лоша от кражбата. Нашият скромен съвет е: този човек, ако ни слуша в момента, да прояви своята мъжественост в правенето на нещо добро".


По публикацията работи: Нина Милошевич

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна