Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леверкузен с първи успех над Байерн от 2019-а

Футболистите на Байерн напуснаха тъжни стадиона в Леверкузен след загубата от Байер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Байер Леверкузен обърна и победи Байерн Мюнхен с 2:1 в двубой от 25-ия кръг на Бундеслигата. Баварците поведоха с гол на Йозуа Кимих в 22-ата минута, но две точно изпълнени дузпи през втората част от Есекиел Паласиос донесоха трите точки на "аспирините". 

След загубата баварците остават на втората позиция в класирането с една точка по-малко от лидера Борусия Дортмунд. Байер Леверкузен е осми с 37 точки. 

Първата по-интересна ситуация бе на сметката на Байер Леверкузен - в 10-ата минута Керем Демирбай опита директно от корнер да изненада Ян Зомер, но швейцарецът внимаваше и изби. Шест минути по-късно стражът на Байерн се намеси и при изстрел на Джереми Фримпонг. 

Байерн се възползва от първата си голова възможност. В 22-ата минута Жоао Кансело центрира, а Леон Горецка подаде на Йозуа Кимих, а той с помощта на рикошет вкара топката във вратата на Лукас Храдецки. 
Домакините се опитаха да реагират, като опасни удари на Виртц и Демирбай бяха блокирани в следващите минути.

Втората част започна по-добре за Байер Леверкузен. В 53-ата минута Амин Адли падна в наказателното поле, а първоначално реферът Тобиас Щийлер показа жълт картон на футболиста на "аспирините" за симулация. След консултация с ВАР обаче се видя, че Адли е настъпан от Бенжамен Павар и съдията отсъди дузпа и отмени картона му. Есекиел Паласиос застана зад топката и изравни резултата на "БайАрена". 

В 62-рата Кингсли Коман центрира към Леон Горецка, който стреля с глава, но право в ръцете на Храдецки. 

В 71-вата минута Амин Адли падна в наказателното поле след съприкосновение с Дайо Упамекано и ситуацията от първата част се повтори. Щилер първо му показа жълт картон за симулация, а след това с помощта на ВАР отсъди дузпа за "аспирините". 

Отново Паласиос се зае с изпълнението и пак реализира за пълния обрат в мача и 2:1. Отговорът на Байерн бе опасен удар на Серж Гнабри, който обаче бе отразен от Храдецки.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна