Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В най-малката община Трекляно избирателите се увеличиха със 168

Снимка: Кирил Фалин

Избирателите в най-малката община Трекляно се увеличиха със 168 по настоящ адрес - срокът за подаване на заявленията изтече на 18 март, казаха от администрацията. Така включените в избирателните списъци в 19-те села станаха около 500. Ще се гласува в 9 секции.

Подалите заявление за гласуване по настоящ адрес имат къщи и имоти в общината, а някои живеят през цялата година тук. Повечето обаче са прекарали зимата в града заради отоплението - в Кюстендил, в Перник, в София. Те ще могат да гласуват и на местния вот наесен, защото ще спазят принципа на уседналост, каза секретарят на Общината Василка Кирилова:

"Тези, които си живеят още и зимата, но просто са с настоящ адрес, не постоянен. Социалните са вече по настоящ адрес. Ще могат да гласуват и на местните избори, защото имат шест месеца уседналост".

Решен е успешно и проблемът с параваните в 9-те изборни секции. Няма да бъдат закупени нови, ще се приспособят досегашните тъмни стаички:

"Паравани ще приспособим тъмните стаички. Има от плат, материя. Махаме само едната страна, защото другата е стена. Нашите са така, ние не ги разваляме. Те постоянно стоят".



По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!