Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече финансова грамотност за малки и големи в Световната седмица на парите

„Планирай парите си, планирай бъдещето си“ е мотото на глобалната инициатива

Снимка: jabulgaria.org

Национална образователна кампания за финансова грамотност за деца, уебинар,  публичен дебат с участието на служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов и икономиста Лъчезар Богданов на тема “Готова ли е България за Еврозоната?”, младежко състезание, студентска викторина и дори конкурс за детска рисунка са предвидени в програмата на  „Световната седмица на парите 2023“, която започна днес и ще продължи до 26 март.

Домакин и координатор на 11-ото издание на глобалната инициатива на Организацията за сътрудничество и икономическо развитие (ОИСР) е Фондация “Джуниър Ачийвмънт България“ (JA Bulgaria), с институционалната подкрепа и партньорство на Министерството на финансите, Министерство на образованието и науката и УНИЦЕФ България.

Основният акцент в темата на седмицата се съдържа в мотото тази година „Plan your money. Plant your future“ („Планирай парите си, планирай бъдещето си“).

Инициативата е насочена към надграждащо развиване на знания, умения, нагласи и поведения, които са необходими на младежите, за да взимат осъзнати финансови решения, в резултат на които да постигат финансово благосъстояние и финансова устойчивост.

Още подробности за „Световната седмица на парите 2023“ у нас може да научите от разговора с Ирина Илиева отJA Bulgaria, организационен директор на инициативата.

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени