Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крумовград победи Етър в мач на върха във Втора лига

Крумовград
Снимка: БТА

Крумовград победи с 2:1 Етър (В. Търново) в последна среща от 31-ия кръг на Втора лига и отложи тържествата на гостите по случай влизането им в елита. Виолетовите водят с 9 точки пред 5-ия в класирането Спортист (Своге) и се нуждаят от една в следващите три мача, за да си гарантират и математически участие при най-добрите от есента.

С днешната си победа пък ФК Крумовград става основен фаворит за другата позиция, даваща право на изкачване при най-добрите. Днес двата гола за тяхната победа вкара младокът Мартин Сораков, който се разписа в началото на втората част. Мартин Тошев върна един гол от дузпа, а Мариян Иванов беше отстранен с директен червен картон две минути преди края на редовните 90.

Преди почивката имаше едно много добро положение, което беше пропуснато от опитния централен защитник на Крумовград Димитър Пиргов. Калоян Стефанов центрира от ъглов удар, Пиргов стреля, но прати топката в страничната греда.

През второто полувреме Крумовград нанесе своя удар в рамките на 6 минути. На два пъти се разписа юношата на Славия Мартин Сораков, който играе под наем във Втора лига. Той откри в 52-ата минута с малко щастлив удар, след като топката му дойде при меле. Шест минути по-късно при една контраатака от дясно Сораков надбяга защитник на Етър и пусна топката покрай вратаря Славков за 2:0.

Етърци се втурнаха да търсят гол и създадоха няколко добри възможности, но това пък отвори шансове за домакините, които можеха да вкарат още. В 71-ата минута Мартин Тошев спечели дузпа, след като беше подсечен в наказателното поле от Цветелин Радев. Опитният нападател не сбърка и намали преднината на домакините.

При контраатаките Калоян Стефанов стреля в аут, а вратарят Славков трябваше да вади с една ръка влизаща под гредата топка след удар на Сораков. Две минути преди края на мача Мариян Иванов от Етър си изпусна нервите при спор за топка на страничната линия и ритна без топка Джеферсон Гранадо и беше изгонен от съдията Васил Минев.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна