Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спартак (Вн) изтръгна важна победа срещу Хебър

Спартак (Вн) - Хебър
Снимка: БТА

Спартак 1918 Варна спечели много важна победа в борбата си за оставане в efbet Лигата. „Соколите“ победиха след обрат Хебър с 2:1, като всички голове паднаха след почивката. С успеха си варненският тим вече има 21 точки, но остава последен. Тимът от Хебър остава на предпоследното 15-то място с актив от 23 точки.

Домакините започнаха по-активно срещата и успяха да създадат две голови положения в началните минути. Във втората минута Ромееш Ивей стреля от дистанция отдясно, но неточно. Две минути по-късно Лерой Микелс стреля опасно от 20-тина метра, но вратарят на Хебър Петър Дебърлиев успя да избие топката. Първата ситуация за гостите бе в 8-та минута, когато далечен удар опита Стилиян Тисовски, но топката премина над вратата на Спартак 1918 Варна. В 28-та минута късметът бе на страната на гостите. След късо изпълнен корнер Ромееш Ивей стреля, но вратарят Петър Дебърлиев изби топката, която стигна до Евандро, който я пусна към Денис Баланюк, но той от 4-5 метра уцели напречната греда. В 36-та минута Мартин Михайлов засече с глава топката след центриране от корнер, но тя премина встрани от вратата на домакините.

Хебър поведе в резултата в 47-ата минута на срещата. Георги Търтов получи топката в наказателното поле на домакините, преодоля трима футболисти на Спартак 1918 Варна и с удар в обратния ъгъл вкара за 1:0 за отбора на треньора Любослав Пенев. В 51-та минута домакините можеха да изравнят резултата. Иван Йорданов стреля опасно от пряк свободен удар от над 20 метра, но вратарят на Хебър Петър Дебърлиев успя да избие в корнер.

В 61-та минута домакините можеха да изравнят, но след удара на Лерой Микелс топката попадна в ръцете на вратаря Петър Дебърлиев. Спартак 1918 Варна успя да изравни резултата в 63-ата минута. Лерой Микелс изпълни перфектно пряк свободен удар от около 30 метра и вкара за 1:1. В 71-та минута домакините стигнаха до пълен обрат. Даниел Начев намери Лерой Микелс отляво, който навлезе в наказателното поле и пусна топката към Денис Баланюк, който я отклони към Евандро, а той от няколко метра вкара за 2:1.

Стилиян Тисовски отправи удар 20-тина метра в 74-ата минута, но топката попадна в ръцете на вратаря Кристиано Фигейредо. В 77-та минута Роберт Мазан стреля опасно, но топката премина встрани на вратата на домакините.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!