Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филипо Дзана спечели 18-ия етап от Обиколката на Италия

Филипо Дзана
Снимка: БТА

Филипо Дзана от отбора на Джайко спечели 18-ия етап от Обиколката на Италия - 161 километра от Одердзо до Вал ди Дзолдо.

Доста интересна се оказа борбата между лидерите в генералното класиране Герайнт Томас (Великобритания/Инеос), Жоао Алмейда (Португалия/ОАЕ) и Примож Роглич (Словения/Йъмбо-Висма). 

Носителят на "розовата фланелка" Томас, който днес отпразнува 37-мия си рожден ден, показа най-стабилно каране от тримата и макар да остана без помощници на последната височина до себе си, успя да зададе темпо, което най-много да му подхожда. 

Роглич и Томас завършиха седми и осми, като пресякоха финалната линия с изоставане от 1:56 минути от победителя Дзана, докато Алмейда дойде девети на 2:17 минути.

Така в генералното класиране Томас продължава да води. Втори обаче отново е Роглич с изоставане от 29 секунди. Трети на 39 секунди е Алмейда.

В петък предстои 19-ият етап от Обиколката на Италия, който е определян от мнозина като "кралския". Той е с дължина от 183 километра от Лонгарона до Тре Чиме ди Лаваредо и в него ще бъдат преминати пет височини, три от които са от първа категория.



По публикацията работи: Борислав Нинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна