Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бензема си тръгна от Реал с гол, Осасуна в лига на конференциите

Карим Бензема вкара гол в последната си среща за Реал

Реал Мадрид завърши 1:1 с Атлетик Билбао като домакин. Това беше последният мач с фланелката на тима на капитана Карим Бензема, който напуска "Сантяго Бернабеу" след 14 години и от новия сезон ще играе за Ал-Итифак в Саудитска Арабия. Това бе последна среща с бялата фланелка и за Марко Асенсио, който получи минути игра, за да се сбогува с публиката на Реал. Първото попадение в срещата отбеляза Сансет в 48-ата минута на мача. Тибо Куртоа спаси първия му удар, но бе безпомощен при добавката. Белгийският вратар спаси още в деветата минута дузпа, изпълнена от Весга и отсъдена за игра с ръка на Тони Кроос. В 71-вата минута Бензема изравни за Реал от дузпа. Веднага след това французинът бе сменен от Лука Модрич, за да заслужи овациите на целия стадион.

Осасуна победи Жирона с 2:1 и спечели последното място в Европа. Отборът завърши на седма позиция и ще играе в квалификациите на Лигата на конференциите, като спечели борбата именно с Атлетик Билбао. Два гола за баския тим вкара Анте Будимир в разстояние на две минути в началото на втората част. В края Жирона успя да върне едно попадение чрез бразилеца Рейниер.

Атлетико Мадрид направи 2:2 с Виляреал като гост, на завърши мача с 10 души. Николас Джаксън изведе "жълтата подводница" напред, но тимът от Мадрид направи пълен обрат, благодарение на попаденията на Анхел Кореа. И за двата гола подаде Антоан Гризман. Аксел Вицел от гостите бе изгонен с директен червен картон 20 минути преди края на срещата. В добавеното време играчът от дублиращия отбор на Веляреал Хорхе Паскуал изравни. Така той попречи на Атлетико да завърши на второ място в крайното класиране. Виляреал е пети и ще бъде участник в Лига Европа.

Реал Сосиедад надигра победителя в Лига Европа Севиля с 2:1. Браис Мендес изведе баските напред в резултата, Мохамед Али Чо направи 2:0, а Ерик Ламела успя да върне едно попадение за андалусийците. Домакините ще играят в Лига Европа. Севиля завърши на 12-о място в класирането, но си гарантира място в Шампионската лига, след като спечели втория по сила турнир в Европа.

Майорка се наложи над Райо Валекано с 2:0. И двата гола паднаха след почивката, като точни бяха Ведат Мурики и Хосе Копете. Домакините приключиха на девето място в подреждането, изпреварвайки Райо Валекано, останал 11-и.

Първенство на Испания по футбол, мачове от 38-ия кръг в ЛаЛига:
Майорка - Райо Валекано  3:0
Осасуна - Жирона  2:1
Реал Мадрид - Атлетик Билбао  1:1
Реал Сосиедад - Севиля  2:1
По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!