Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Ши-зи-про" и театърът без сценарий

Снимка: Ши-зи-про

Импровизационният театър дава свобода на изразяване и възпира вътрешния критик в нас – според актьорите от трупата на "Ши-зи-про". За поредна година те организираха Международен фестивал на импровизационния театър, който събра гости от четири държави и премина под мотото "Жанрове".

Златин Цветков, Катя Бръмбарова и Илиан Илков разказват в студиото на "Какво се случва" за жанровете, в които тяхната трупа се изявява. „ Имаме Шекспирово представление, мюзикъл и импровизиран Тарантино филм – казва Катя Бръмбарова. – За някои от представленията взимаме дума, заглавие или локация, където се развива действието, от публиката – допълва Илиан Илков. – Ние имаме шанса и щастието да се учим от Златин, той е човекът, който създаде нашия театър и пръв тръгна да обикаля из Европа, ходи в Щатите, учи се от най-добрите майстори в света и донасяше нови знания. Ние сме се учили от много различни школи и сме гъвкави по отношение на стиловете."

"На 10 ноември имаме премиера на представление, заедно с двама импровизатори от Сан Франциско – казва Златин Цветков – тренирахме с тях формат, който те играят от много години. Сцената е празна, публиката дава място и актьорите обрисуват какво има тук и там. Магията, която се случва, е много интересна."

Специално за слушателите актьорите направиха и своя нова импровизация в стил "Шекспир", която можете да чуете в звуковия файл.

Снимка – "Ши-зи-про"

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени