Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

42-годишен мъж е задържан за пожара в село Димитриево

Снимка: БГНЕС

Умишлено предизвикан пожар изпепели къщи в чирпанското село Димитриево и спря влаковете в района.

В 11:36 часа днес е постъпил сигнал за пожар в селото. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и пожарната, информират от пресцентъра на полицията.

По първоначални данни огънят е обхванал няколко имота. Няма пострадали. Работата по погасяването на пожара продължава.

На терен са седем екипа на Пожарната. В 14:17 ч. е спряно напрежението по жп линията между Михайлово и Меричлери и към момента движението на влаковете все още не е възстановено.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители е задържан 42-годишен мъж във връзка с възникналия пожар в с. Димитриево.

В РУ-Чирпан е започнато досъдебно производство.

"Извършителят на пожара в село Димитриево е заловен от полицията. 6 екипа на противопожарната служба участваха в потушаването на пожара в  Димитриево, спрян е фронтът и към село Осларка, накъдето огънят се е насочил. Към този час пожарът, изгорил 12 двора в селото, е изгасен", каза кметът Ивайло Крачолов, който благодари на екипите за действията. На място дойде и областният управител на област Стара Загора Методи Марков.

 8 селскостопански машини от близките земеделски кооперации правят просеки. Няма пострадали хора. Обстановката  постепенно се нормализира.

По публикацията работи: Иван Славов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна