Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на плодородието започва в Кюстендил

Снимка: Кирил Фалин

В Кюстендил започва Празникът на плодородието, който ще продължи три дни, а организатори са Общината и Институтът по земеделие край града.

Празникът започва тази вечер с арт работиници за деца в парк "Театъра" и фестивалът "Златни ябълки" за детски състави, групи и изпълнители. 

На 28 и 29 септември е представянето на десетки сортове ябълки от Институт по земеделие – Кюстендил, кулинарни демонстрации със специален гост шеф Дико Томчев, ще бъде показано приготвяне на супа от круши.

Ще има забавни семейни игри с плодове и зеленчуци, зона за релакс, забавни снимки и споделени мигове.

Посетителите на празника, а се очаква те да са хиляди от цялата страна, ще могат да разгледат художествено аранжираните щандове с плодове и зеленчуци, улица на занаятите и базар на занаятчии и земеделски производители от страната и региона. Ще има и карнавал на плодородието с участието на детските градини от града.

"Тази вечер 11 художници от Кюстендил ще рисуват на живо пред очите на публиката, и това ще стане във вечерните часове в парка пред Художествената галерия", обясни Елена Дюлгерска, началник на отдел "Култура" в Община Кюстендил.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна