Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България отпуска над 12 милиона евро за препарат за лечение на Covid-19

Снимка: БТА

Над 12 милиона евро отпусна правителството на днешното си редовно заседание за закупуването на препарата Remdesivir, предназначен за лечение на коронавирусна инфекция. Със средствата ще се осигурят 36 000 флакона от медикамента при месечна доставка на 6000 флакона в рамките на 6 месеца.
„Анализът на епидемичната обстановка в страната показва, че през последните седмици се наблюдава ръст на заболеваемостта от коронавирусната инфекция, като пропорционално нараства и броят на хоспитализираните пациенти, при които е необходимо прилагането на лекарствения продукт“, съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР препоръчва на гражданите да не пътуват до Израел

Пътуванията до Израел и пребиваването в страната да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветват от Министерството на външните работи на интернет страницата си. Всички граждани, пристигащи и напускащи Израел чрез летище..

публикувано на 29.09.24 в 14:38

В Сърбия арестуваха един от най-големите наши контрабандисти

Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..

публикувано на 29.09.24 в 10:53

Около милион чуждестранни туристи са посетили български музеи през м.г.

988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин..

публикувано на 29.09.24 в 09:04