Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е загрижена за правата на българите в Северна Македония

Снимка: МВнР

Пред посланика на Република Северна Македония в София, Агнеза Поповска, служебният външен министър Николай Милков е изразил загриженост за последното развитие в отношенията България - Северна Македония, свързани с правата на българите там.

Страните са се обединили около мнението, че е в общ интерес да се насочат повече усилия за преодоляване на негативните прояви и връщане към положителната динамика в отношенията, съобщи външно министерство.

„Обсъдени са възможностите за развитие на задълбочено и резултатно секторно сътрудничество“, „отбелязана е положителната тенденция в търговско-икономическите отношения и увеличаване на двустранния стокообмен, както и активната дейност на Културните центрове“, се казва в съобщението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вълнуващи срещи с талантливи сънародници очакват българите в Берлин през октомври

Основната функция и роля на българските културни институти зад граница е да представят постиженията на българската култура в цялото й многообразие пред публиката на страната домакин. "Програмата ни трябва да е пъстра и всеки да намира нещо интересно за..

публикувано на 29.09.24 в 08:10

Ансамбъл “БГ Фолк ритми” отпразнува 10-ия си рожден ден в Копенхаген

Българският ансамбъл “БГ Фолк ритми” отбеляза десетгодишнината от основаването си с празничен концерт в Копенхаген. “ Ние в “БГ Фолк ритми” сме събрани от всички кътчета на България с любов и желание да танцуваме български народни танци. Живеем в..

публикувано на 28.09.24 в 20:10

Изпълнителната агенцията за българите в чужбина гостува при българите в Швеция

Делегация от Агенцията за българите в чужбина, начело с изпълнителния директор Райна Манджукова се срещна с българската общност в Швеция. "Българската църковна община “Света Богородица” в град Малмьо съществува повече от 40 години и извършва..

публикувано на 27.09.24 в 18:19