Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създаването на външнополитическа стратегия във фокуса на дискусия

Снимка: europarl.bg

Публична дискусия на тема “Визия за външнополитическа стратегия на Република България” ще се проведе днес в столичния Дом на Европа по инициатива на Дипломатическия институт при министъра на външните работи. Събитието ще събере представители на законодателната и изпълнителната власт, експерти, хора от научните среди и гражданския сектор, които да помогнат за създаването на този стратегически документ, продиктуван и от новата среда на сигурност. Гост на форума ще бъде външният министър Мария Габриел.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

Грозят ни санкции от ЕК, ако не ускорим одобряването на проекти за възобновяема енергия

Европейската комисия призова България и още 25 страни от ЕС да въведат правилата за ускоряване на процедурите при издаването на разрешителни за проекти за възобновяема енергия. Новите правила трябваше да влязат в сила до 1 юли т.г., затова..

публикувано на 26.09.24 в 16:44

България и Италия отбелязват 145 г. дипломатически отношения

България и Италия днес честват в префектурата на Милано 145-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения, съобщи кореспондентът на БНР Елена Шаханова. Събитието, организирано от Генералното ни консулство в Милано, е под..

публикувано на 26.09.24 в 16:38