Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Посещение на Володимир Зеленски би било признание за България

Снимка: БГНЕС

"Аз мисля, че г-н Зеленски е световен лидер и ако избере България в утрешното си посещение, това е едно признание, че България е важна в международен план, че ние сме важен партньор на ЕС и НАТО, които са основополагащата подкрепа за Украйна". Това каза пред журналисти по повод изтеклата в медиите информация за предстояща в четвъртък визита в България на украинския президент Володимир Зеленски.
По-рано днес вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел нито потвърди, нито отрече информацията за визитата на Зеленски. "От пресцентъра на Министерския съвет ще получите необходимата информация, когато има такава. Не очаквайте от мен друг коментар", заяви Габриел пред журналисти. Според българските медии евентуалната визита на украинския президент ще е по покана не на българския му колега, а на правителството.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

38% от пълнолетните в страната са готови да отидат да гласуват на 27 октомври

Ако изборите са днес, 7 са сигурните участници в следващия парламент. Това показва социологическо проучване на "Тренд", по поръчка на "24 часа" . ГЕРБ-СДС е начело с 24,8%  поддръжка. Второто място си оспорват "Възраждане" и "Продължаваме..

публикувано на 27.09.24 в 10:20

Улични музиканти се изявяват на множество открити сцени в столицата

Второто издание на фестивала за улична музика и автентична градска култура Street Music Fest очаква своите почитатели от днес до 29 септември на столичния площад “Славейков”. Цветният и весел форум ще събере на едно място уличните музиканти..

публикувано на 27.09.24 в 09:05

България има свой павилион на световния форум “Туризъм Експо Япония”

Екипът на българското посолство в Токио представя страната ни на форума “Туризъм Експо Япония”, който се провежда до 29 септември в японската столица, съобщи дипломатическата мисия на фейсбук страницата си. “Информираме ви, че..

публикувано на 26.09.24 в 21:10