Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 28 август 2023 г.

Новата работна седмица в „България днес“ започваме с проблемите на делника пред родните зърнопроизводители. От въпросите с неясен отговор за насъщния, ще минем исторически през българската трапеза и уникалните бабини творения, за да стигнем до изконната ценност в народопсихологията ни – образованието. Ще ви разкажем как едно училище може да бъде съживено от забравата и праха на времето и днес да дава знания за бъдещето на следващите поколения българчета. И за финал ще чуете морето и неговите нашепващи вълни в гласа на младата певица Съни. Водещ на днешното предаване „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

01.30 - Новини от България
10.05 - Прогноза за времето у нас и по света

16.55 - България e европейски лидер в слънчогледопроизводството, но проблеми не липсват родни производители настояват забраната за внос на зърнени култури от Украйна да продължи и след 15 септември, за да се избегне срив на пазара

28.10 - Баниците, зелевите сърми и киселото мляко са неотменна част от богатото ни кулинарно наследство – за традиционната българска кухня през вековете и отвъд модерните престилки ни разказва кулинарният експерт Стефан Стефанов

39.50 - В очакване на 15 септември днес ви разказваме за едно селско училище с вековна история, което се събужда за нов живот в XXI век– Йоан Колев разговаря с Татяна Захариева, директор на възроденото школо

57.05 - „Песен на деня“ – в духа на лятото ви представяме сингъла „Мое море“ на Станислава Димитрова – Съни


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00