Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мездренски лекоатлети се подготвят в Кения

3
Снимка: СК АТЛЕТ

От края на месец февруари най-добрата ни бегачка на дълги разстояния Милица Мирчева и нейния треньор Йоло Николов от СК "Атлет" Мездра са на подготовка в Кения. Създалата се ситуация с коронавируса променя плановете им, обясни за Радио Видин Йоло Николов:


Снимка: СК АТЛЕТ"Първоначалните ни планове бяха да останем до 2-ри април и Милица да участва на маратона в Бостън на 20-ти април. Но след като отмениха всички възможни маратони през април и май, не ни остава нищо освен да продължаваме да тренираме тук и да чакаме подходящия момент. Хубавото е , че условията в Кения са едни от най-добрите в света по отношение на средните и дълги бягания. Милица тренира с едни от най- силните жени в маратонската дистанция. Режима ни на живот тук е сведен буквално само до сън, тренировки, храна. Това се повтаря всеки ден, ден след ден. Седмично се пробягват около 200 дори 220 км, всеки ден между 20 и 40 км . Да правиш това дни и месеци наред не е лесна работа и изисква пълна отдаденост и концентрация. Това е нашата работа и ние се стремим да бъдем най-добрите във всяко едно отношение. Искам да изкажа благодарности на хората, който ни помогнаха да можем да сме тук в Кения,  редом с най-добрите в света - Българската федерация по лека атлетика в лицето на г-н Добромир Карамаринов, който буквално се погрижи нищо да не ни липсва до този момент и да работим спокойно. Огромни благодарности на фирма "Булнет" АМД, в частност на Деница и Христо Ценови за доверието и подкрепата през годините. Семействата и приятелите ни, които волно или не се налага да работят наравно с нас за благото на българския спорт и по-точно леката атлетика. Благодарности  на "Чичо Стефчо", така наричаме по нашенски Стивън Чероно, световен рекордьор на 3000 м с препятствия и двукратен световен шампион в тази дисциплина. Това е човекът, който в Кения е като наш ангел хранител, грижи се нищо да не ни липсва тук и да се чувстваме като у дома си. Поздрави на Мездра и България!”




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Локомотив" (Мездра) посреща "Локомотив 1927" (Дряново)

"Локомотив" (Мездра) посреща в събота, 28 септември, от 17:00 часа съименниците си от Дряново в среща от 5-ти кръг на Северозападната Трета лига. Момчетата на Николай Нинов, които нелепо загубиха в Търново, са 4-ти във временното класиране с актив от 7 точки и голова разлика 10:4.  Гостите от "Локомотив 1927" (Дряново) са на последната позиция..

публикувано на 27.09.24 в 14:51

"Ботев" (Враца) приема "Лудогорец" в Разград

Мачът между отборите на "Ботев" (Враца) и "Лудогорец" в неделя, 29 септември,  ще се играе в Разград , а не във Враца. Това реши спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз за срещата, която е от програмата на 11-ия кръг на Първа футболна лига. Като причина за решението се изтъква ремонтът на стадион "Христо Ботев" във Враца,..

публикувано на 27.09.24 в 13:24

Продължава ремонтът на картинг пистата във Враца

Удължиха със седмица срокът, за пускането на картинг пистата във Враца, съобщиха от дружеството, което я стопанисва. От там допълниха, че времето за преасфалтиране на спортното съоръжение е удължен по независещи от тях причини. Първоначално картинг пистата беше затворена до 27 септември, но времето за пускането й се премести за 5 октомври.  За..

публикувано на 27.09.24 в 07:50

"Монтана" гостува в Свищов за купата на България

"Монтана" ще спори с третодивизионния "Академик" /Свищов/ в турнира за купата на България по футбол, това отреди тегления жребий. Двубоят от втория предварителен кръг ще се проведе от 13 октомври, когато ще има пауза за мачовете на националните отбори. Победителят от двойката ще приеме "Славия" на 1/16 финала. Мачовете от този етап ще се изиграят в..

публикувано на 25.09.24 в 12:22

"Ботев" е пред дилема къде да посрещне "Лудогорец"

"Ботев" (Враца) търси решение за това къде да посрещне "Лудогорец" в следващото си домакинство. Шампионите гостуват по програма на 29 септември от 21:15 часа, а срещата е от програмата на 11-ия кръг. Заради проблемите с тревното покритие, стадион „Христо Ботев“ във Враца със сигурност няма да посрещне двубоя с разградчани. Пред..

публикувано на 24.09.24 в 14:00

"Локомотив" (Мездра) загуби от "Етър" в Търново

Вторият отбор на " Етър " (Велико Търново) победи неочаквано у дома "Локомотив" (Мездра) с 2:1 и вече има актив от 3 точки. Срещата бе последна  от четвъртия кръг на Северозападната Трета лига.  Момчетата на Николай Нинов  стартираха убедително в двубоя и Сергей Георгиев материализира предимството им с попадение с глава след центриране на..

публикувано на 24.09.24 в 13:12

Крумовград не остави шанс на Ботев (Враца)

Крумовград разби Ботев (Враца) в домакински мач от 9-ия кръг на Първа футболна лига.  "Синьо-жълтите" надвиха врачани с 3:0 на футболен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Пловдив. Срещата започна по-добре за отбора домакин. В 33-ата минута това даде резултат, когато Рафаел Фуртадо засече центриране на Серкан Юсеин - 1:0. 2 минути след началото..

публикувано на 24.09.24 в 08:32