Шей Гивън пред рекорд на Евро 2016

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вратарят на Ирландия Шей Гивън може да стане най-възрастният участник на европейско първенство- поне за 24 часа. Гивън, който навърши 40 години на 20 април, се очаква да пази за ирландците в понеделник срещу Швеция на "Стад дьо Франс".

Но на следващия ден в Бордо унгарецът Габор Кирали също се очаква да играе срещу Австрия, което ще го направи най-възрастният футболист на еврофинали. Кирали е по-стар от Гивън с 19 дни - роден е на 1 април 1976 година.

Към момента рекордът за най-възрастен футболист на европейски първенства държи Лотар Матеус, който е на 39 години и 91 дни, когато играе за Германия на финала на Евро 2000.

На европейското през 1996 година играх един мач за Ирландия и фактът, че още съм на терена 20 години по-късно е феноменален. Не съм мислил за този рекорд и не знам дали е добре да си рекордьор по този показател. Просто се радвам, че съм тук, каза Шей Гивън пред ирландска телевизия по-рано през седмицата.

Вратарят на Унгария Габор Кирали също е разпознаваем сред футболните фенове най-вече със своето характерно провиснало, сиво долнище на анцуг, с което излиза на терена. Аз съм вратар, а не модел. Важното е да ми е удобнo, каза Кирали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!