Исландия и Унгария не можаха да се победят на Евро 2016

Исландия-Унгария
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Исландия и Унгария завършиха 1:1 в среща от шеста група на европейското първенство по футбол във Франция. Северняците водеха до 85-ата минута, когато автогол на техния десен защитник Биркир Севарсон направи резултата равен.

Първата голова ситуация беше пред вратата на унгарците, но Йон Дади Бьодварсон стреля с глава над гредата. Унгария взе инициативата в първите 30 минути, но така и не отправи точен изстрел. Ласло Клайнхайслер на два пъти беше в добра позиция, но не успя да улучи. В 38-ата минута обаче исландците при една от малкото си атаки стигнаха до дузпа. Преди дузпата в пеналта се разрази истинско меле, като трима исландци се опитаха да вземат топката. Вратарят Кирай плонжира да боксира топката, но извърши нарушение. Така той препъна неволно Рагнар Сигурдсон, а съдията от Русия Сергей Карасьов отсъди дузпа. Гилфи Сигурдсон беше точен от 11-те метра и даде аванс на северняците.

През второто полувреме унгарците вдигнаха оборотите и пренесоха играта пред вратата на Ханес Халдорсон, който иначе си изкарва хляба в Бодьо Глимт. Но първото положение се откри пред Бьодварсон, който опита задна ножица, но не улучи рамката. В средата на частта треньорът Бернд Щорк пусна в игра още двама нападатели - Даниел Бьоде и Немаян Николич, което доведе до още далечни удари и центрирания. Вратарят Халдорсон обаче беше на висота. И в 87-ата минута грешка в лявата зона на защитата на исландците стана причина за изравняване. Резервата Неманя Николич получи топката на скорост след разиграване между трима, проби и центрира успоредно на голлинията, а десният бек на северняците Севарсон си вкара автогол. В 94-ата минута исландците бяха много близо до победата, но Алфред Финбогасон беше повален на границата на наказателното поле. Съдията Карасьов отсъди фаул, но от 16 метра Гилфи Сигурдсон стреля в стената. Отбитата топка се върна при звездата Ейдур Гудьонсен, който обаче стреля в аут.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!