Португалия изпусна Австрия на европейското първенство по футбол

Португалия-Исландия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съставите на Португалия и Австрия завършиха 0:0 в среща от втория кръг в шеста група на европейското първенство по футбол във Франция. Звездата на португалския тим Кристиано Роналдо пропусна дузпа в 79- ата минута, а в 85-ата неговото попадение беше отменено заради засада. Португалският тим доминираше изцяло в мача и създаде доста положения за гол, но не успя да ги реализира и след втория кръг в групата има само две точки актив. Това е второ равенство за тима след 1:1 срещу Исландия на старта.

Роналдо започна като титуляр и така подобри рекорда на знаменития си сънародник Луиш Фиго по брой мачове с националната фланелка. 31-годишният Роналдо вече има 128 мача, с един повече от Фиго. В тях той е отбелязал и 58 попадения. Освен това Роналдо изравни рекорда на Едвин ван дер Сар (Холандия) и Лилиан Тюрам (Франция) за брой мачове на европейски футболни финали. Тримата имат по 16 срещи, но Роналдо ще подобри това постижение, ако играе в третия мач на Португалия в групата срещу Унгария на 22 юни.

През първото полувреме пропуски пред вратата на Алмер направиха Кристиано Роналдо, Рикардо Карвальо, Виейриня и Нани. Най-чистото положение беше в 29-ата минута, когато Нани уцели гредата. Той стреля с глава, но топката срещна страничния стълб на вратата на Австрия. Роналдо пък не успя да се разпише при няколко много добри атаки. Отборът на Австрия имаше само едно положение още в трета минута, което Мартин Харник пропиля.

10 минути след началото на второто полувреме отново Роналдо можеше да даде аванс на португалския тим. Звездата на "Реал" (Мадрид) стреля силно с десния крак, но Роберт Алмер изби топката с една ръка. В 65-ата минута Роналдо изпълни пряк свободен удар, но ударът му мина над вратата. Мартин Хинтерегер фаулира Роналдо в наказателното поле в 79-ата минута и съдията Никола Рицоли осъди дузпа. Португалската звезда обаче уцели гредата след удара си от бялата точка. В 85-ата минута пък попадение на Роналдо беше отменено поради засада. До края португалците също имаха положения, но Виейриня и Роналдо не успяха да ги реализират.

В последния си мач от групата Португалия ще играе срещу лидера Унгария на 22 юни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!