Франция и Швейцария продължават на осминафиналите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция спечели първото място в група "А" на европейското първенство по футбол, след като завърши наравно 0:0 срещу Швейцария в последния си мач от предварителната фаза на турнира. Домакините на шампионата са с актив от седем точки и на осминафиналите ще срещнат третия от групите "С", "D" или "Е". Швейцарците пък ще играят срещу отбора, класирал се на второ място в група "С".

Пол Погба беше свързан с всички по-интересни ситуации пред вратата на Швейцария през първото полувреме, а опасности за Юго Лорис нямаше. Полузащитникът на Ювентус стреля от около 25 метра в 12-та минута, а топката се насочваше към горния ъгъл, но Ян Зомер я изби над гредата. Секунди по-късно Погба копна топката към Кингсли Коман, но и този път швейцарският страж спаси своята врата след удара.

Натискът на французите продължи, те рядко губеха топката и често стреляха опасно към швейцарската врата. И отново Погба беше автор на красив удар, като този път той овладя топката пред центъра, напредна с две докосвания към дъгата на наказателното поле и изпрати силен шут към Зомер, а топката се отби от напречната греда и излезе в аут. Този път швейцарският страж изглеждаше безпомощен.

Второто полувреме започна в по-бавно темпо и двата отбора спукаха топката. Буквално. В 54-та минута Антоан Грийзман, този път предпочетен за титуляр от Дидие Дешан, дриблира към швейцарската врата, но Валон Бехрами подложи крак, настъпи топката и я спука. Опасността беше елиминирана, но три минути по-късно Грийзман стреля от около 12 метра, а Зомер отново спаси своята врата.

Дмитри Пайе се появи в игра в 63-та минута на срещата и не след дълго беше близо до първия гол. Халфът получи топката от Муса Сисиоко на далечна греда и стреля от воле, но тя се отби в напречната греда, тупна пред голлинията на швейцарците и се върна в игра. Пайе стреля опасно и в 80-та минута, но отново не сполучи, след като топката премина на сантиметри от вратата.

Пайе получи и последния шанс за гол в мача, но неговият удар от фаул пред наказателното поле попадна в тялото на съотборник и излезе в аут. Това се случи в 88-та минута, а мачът завърши наравно 0:0.
   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!